Agenda

 

Vragen?

Heb je vragen over onze trainingen, cursussen of workshops? Neem dan gerust contact op met onze support desk. We zijn er van maandag tot en met vrijdag.

Voorwaarden

Op al onze trainingen, cursussen en workshops zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

UWV scholingsvoucher

UWV Scholingsvoucher

Vergoeding voor een Kansberoep!

Ben je werkzoekende? Vraag dan bij het UWV een scholingsvoucher aan. [link naar UWV]

De UWV scholingsvoucher voor werkzoekende is een tijdelijke subsidie voor een opleiding of voor het bekostigen van een traject voor het behalen van een ervaringscertificaat. Met de scholingsvoucher voor werkzoekende heb je de mogelijkheid om je te laten bij- of omscholen naar een kansberoep.

Steeds meer bedrijven hebben behoefte aan een medewerker met verstand van website beheer en onderhoud. Onze opleidingen zijn gericht op een verbetering van de positie van onze cursisten op de arbeidsmarkt en dat is precies wat het UWV beoogt met de scholingsvoucher.

UWV Kansberoep

Marketingmedewerker/online-marketeer
Commercieel Medewerker Binnendienst
Administratief Medewerker

De aanvraag mag maximaal € 2.500,- (inclusief BTW) zijn. Daaronder vallen dan alle kosten die bij de opleiding horen, zoals inschrijfkosten, studiemateriaal en collegegeld. Door je direct voor 2 of meer trainingen in te schrijven kan je maximaal gebruik maken van je voucher. Let op: het UWV beoordeelt of je een scholingsvoucher krijgt toegewezen.

Inschrijven

Schrijf je in voor een trainings-pakket
DIRECT INSCHRIJVEN

Hoe werkt de scholingsvoucher?

In 2014 is het UWV gestart met het uitgeven van scholingsvouchers. Met de scholingsvoucher wil het UWV de kansen van werklozen op de arbeidsmarkt vergroten. De scholingsvoucher is een bijdrage van het UWV (tot € 2.500,-) in de kosten van een opleiding. Steeds meer werklozen maken gebruik van het scholingsvoucher om bij Metatags een opleiding of training te volgen.

Je kunt een scholingsvoucher aanvragen als je een WW-uitkering hebt. Ook moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Wat zijn die voorwaarden?

De voorwaarden voor de scholingsvoucher (zie ook de website van het UWV), zijn:

 • de opleiding duurt maximaal 1 jaar; als je slaagt, krijg je een erkend diploma/certificaat
 • de aanvraag scholingsvoucher is uiterlijk 2 weken na je eerste opleidingsdag door UWV ontvangen
 • je hebt nog niet eerder gebruik gemaakt van deze regeling
 • je hebt één van de volgende redenen om een opleiding te gaan volgen:
  • de opleiding leidt je op voor een beroep waarvoor veel vacatures zijn in je regio; of
  • de opleiding maakt je kans op werk groter; op het aanvraagformulier moet je aangeven waarom dit zo is; of
   een werkgever heeft je een baan aangeboden voor ten minste 3 maanden, maar je hebt een opleiding nodig om de functie te kunnen uitvoeren; de werkgever neemt je in dienst voor ten minste de helft van het aantal uren waarvoor je een WW-uitkering krijgt, maar minimaal 12 uur per week; of
  • je wilt met een ervaringscertificaat bewijzen dat je geschikt bent voor werk bij een toekomstige werkgever en daarom wil je een traject starten; het ervaringscertificaat wordt afgegeven door een erkend bureau; of
  • je gaat je vestigen als zelfstandige en een opleiding zal je kans op succesvol ondernemerschap vergroten; op het aanvraagformulier moet je aangeven waarom dit zo is.

Zodra het UWV alle informatie voor de aanvraag van het scholingsvoucher heeft ontvangen, krijg je een ontvangstbevestiging van het UWV. Daarna krijg je uiterlijk binnen 8 weken bericht of je in aanmerking komt voor de scholingsvoucher.

Alle informatie kun je nalezen op de website van het UWV.

Hoe kunnen wij je helpen?

Als je je wilt inschrijven voor een opleiding van Metatags en gebruik wilt maken van de scholingsvoucher, stuur dan deel 2 van het aanvraagformulier (per e-mail) naar ons toe. Wij vullen dit deel voor je in en sturen het ondertekend aan je terug. Vervolgens kun je dit, samen met je aanvraag, naar het UWV sturen.

Inschrijven

Schrijf je in voor een trainings-pakket
DIRECT INSCHRIJVEN