Onderwerp: SEO Stappenplan

SEO Stappenplan

Het Zoekmachine Optimalisatie 15 Stappenplan

Om een succesvolle website te bouwen en te beheren is het goed ook een planning op de lange termijn te hebben. Doordat vermeldingen bij de zoekmachines ook rijpen naarmate ze langer zijn opgenomen is het goed om pogingen voor een goede vermelding te bekijken over de periode van een jaar. Voor de structuur hebben wij dan ook een stappenplan gemaakt. Bovenaan bij Google ? Begin met optimaliseren van je website.  

Stap 1 - Voorbereiding voor de optimalisatie

De meest gemaakte fout met zoekmachine optimalisatie en aanmelden bij de zoekmachines is dat men dit achteraf gaat doen. Terwijl achteraf Search Engine Optimization (SEO) toepassen veel meer werk is dan gelijk goed beginnen. Je wilt je website aanmelden bij zogenaamde crawl-engines, zoekmachines met een redactie van echte mensen en hybride zoekmachines.

Hoe beter te scoren - zoekmachine optimalisatie

Begin.
lees verder

Stap 2 – Keuze en optimalisatie van uw domeinnaam

Je wilt uiteindelijk een druk bezochte website. Dus denk goed na over de naam van je website. De domeinnaam moet makkelijk in het gehoor liggen en makkelijk te typen zijn. Denk ook na over de toekomst van je site. Het zal niet de eerste keer zijn dat een merk na verloop van tijd van naam verandert. Wie kent er nog "de Gruiter" en "het snoepje van de week", van Gend & Loos of wie weet nog hoe "M&M's" vroeger heette. En bij zo'n verandering kan dan soms al het werk van jaren om bij de zoekmachines te scoren ineens te niet worden gedaan. Zoekmachines kijken ook naar de ouderdom van een domeinnaam. Een website die al jaren actief is met regelmatig nieuws en updates, een actieve website met relevante metatags zal dus beter scoren dan een website.
lees verder

Stap 3 – Optimalisatie van het ontwerp

Het ontwerpen van een site is een vak apart. Wat wil je overbrengen op de klant? Hou bij het ontwerp altijd in gedachte K.I.S. = Keep It Simple. Je wilt informatie verschaffen dus zorg er voor dat er niet al te veel toeters en bellen op je site staan. Uiteindelijk wil je dat iedereen je site kan bezoeken dus maak geen gebruik van exotische plug-ins en ondanks ADSL en breedband, wees zuinig met het gebruik van flash, java en andere scripting.
15-Light-Bulb-iconNeem een voorbeeld aan top-websites. Altijd staat het menu aan de zijkant. Waarom? Omdat dit nou eenmaal het beste werkt. Er zijn na al die jaren internet vaste waarden ontstaan. We hebben in de normale wereld bepaalde zaken bewust en onbewust met elkaar afgesproken: rood is.
lees verder