De Originele HTML Metatags Wizard (Metatags Generator)

wizardOp zich is het niet moeilijk om zelf metatags te maken maar om het je nu helemaal makkelijk te maken hebben wij op deze pagina een gratis metatags wizard staan. Door alle velden in te vullen maakt de metatags wizard in 1 keer de juiste metatags aan. Dus maak dan gebruik van onze handige online metatags generator, gebruik de wizard en “Knip & Plak” de metatags snel en simpel in de broncode van je website. Daarna kan je je website gratis laten analyseren.

LET OP: plaats op iedere pagina unieke HTML metatags, dus niet steeds dezelfde. Je kunt de Metatags wizard onbeperkt gebruiken. Zorg voor relevante metatags per pagina. Dit is even een secuur werkje maar je hebt er veel plezier van om alle pagina’s te optimaliseren voor de zoekmachines!

Titel (de title metatag)

Bedenk een pakkende titel voor je website. Dit is de eerste (meestal aanklikbare) regel die je ziet bij een zoekmachine vermelding. Het beste is om de titel niet langer te maken dan 100 karakters.

Omschrijving (de description metatag)

Geef in maximaal 200 karakters een omschrijving van je website. Dit is straks de tekst die je ziet te staan bij de zoekmachines. Maak voor iedere pagina een andere omschrijving.

Trefwoorden (de keywords metatag)

Geef hier 20 tref- of zoekwoorden (keywords) op. Scheid de trefwoorden van elkaar met een komma en een spatie, herhaal maximaal 2 keer een woord en gebruik maximaal 1000 karakters.

ROBOT-aanwijzing (optioneel)

De ROBOT aanwijzing bevat instructies voor de zoek-robots (spiders) waarmee aangegeven wordt hoe een site geïndexeerd dient te worden. Wil je dat zoekmachines je gehele site indexeren, gebruik dan de index-follow.

Activeren

REVISIT-aanwijzing (optioneel)

De REVISIT aanwijzing bevat instructies voor de zoek-robots (spiders) waarmee aangegeven wordt wanneer een zoek-robot terug moet komen. Uiteraard is de keuze in het Engels want spiders zijn Engelstalig.

Activeren

Aanvullende omschrijving

Geef de 3 belangrijkste trefwoorden die relevant zijn voor de pagina waar je metatags gaat plaatsen. De 3 woorden moet je met een komma – spatie scheiden.

Activeren

Metatags Genereren

Als je alle velden naar wens hebt ingevuld, start dan de metatags wizard en klik op ‘MetaTags Genereren’.

Alstublieft, Je eigen Metatags

Als je alle velden naar wens hebt ingevuld, klik dan op ‘MetaTags Genereren’.

Kopieer deze tekst uit de generator hieronder van de Metatags Wizard naar het HEAD-gedeelte in je pagina(s) (Markeer de gehele tekst uit de metatags generator, kopieer het door middel van Ctrl-C en plak het met Ctrl-V op de juiste plaats in je pagina’s)

 

Heb je relevante en duidelijke Metatags gemaakt ? Paats dan de metatags sowieso in je  eerste pagina. Deze heet meestal ‘index.html’, ‘index.htm’, ‘default.html’, ‘default.htm’ of index.php.

 

HTML en XHTML

Volgens de regels van HTML sluit je een regel af met de code “>

Voor XHTML is echter een andere schrijfwijze van toepassing, en dat is met een ” /> op het einde.

HTML  ">
XHTML " />

Doordat veel browsers dit niet goed kunnen interpreteren, zelfs met een duidelijke HMTL 4.01 DOCTYPE, kan je het beste het gebruik van de ” /> zo veel mogelijk vermijden en uitsluitend toepassen in XHTML.

Uiteraard moet je metatags op alle pagina’s plaatsen, dus niet alleen de eerste index. Zorg er wel voor dat iedere pagina zijn eigen relevante tags krijgt, met trefwoorden en begrippen die betrekking hebben op de inhoud. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina aparte metatags te verzinnen maar je zult zien dat het werkt.

Controle en Analyse

Wil je zeker weten of alle metatags goed in je website staan?
Doe dan een gratis Metatags AnalyseMetatags Analyse.