Herman gaat ver bij Ristorante La Brace in Cefalù op Sicilië

In Nederland heeft Herman den Blijker al de nodige hotels en restaurants een duw in de juiste richting gegeven. Voor zijn nieuwe programma gaat hij verder. Herman pakt zijn koffers om horeca-ondernemers te helpen, waar dan ook in Europa.

De Hollandse Thea begon dertig jaar geleden een horecazaak in Cefalù, op het Italiaanse eiland Sicilië. Jarenlang deed ze goede zaken, maar de laatste maanden dreigt haar droom uiteen te spatten, omdat de gasten wegblijven en de schulden enorm oplopen. Thea runt het restaurant inmiddels noodgedwongen met haar 21-jarige zoon David, want geld voor personeel is er niet.

Thea´s dochter Eva, die in Nederland woont, kan het niet aanzien dat het levenswerk van haar trotse moeder ter ziele driegt te gaan. Als Herman Eva komt vertellen dat haar brief hem niet onberoerd heeft gelaten, heeft hij nog een verrassing voor haar. Eenmaal op Sicilië komt Herman er al snel achter dat de trotse Thea niet van plan is klakkeloos zijn adviezen aan te nemen.

Online Reserveren met je mobieltje

Herman heeft ondertussen ook zelf een mobiele website en merkt uit eigen ervaring dat ruim 25% van de online reserveringen binnenkomen via de mobiele website. Dus besloot Herman ons bellen of we konden helpen met het mobiel vindbaar maken van Ristorante La Brace in Cefalù.

Mobile Search

Daarvoor moest natuurlijk eerst een mobiele website gemaakt worden met SiteOpMobi. Er is voor Ristorante La Brace een aparte nieuwe mobiele site gemaakt. Vervolgens is deze aangemeld bij de mobiele zoekmachines. Want zeker voor de horeca gaat het om mobiel zoeken en mobiel gevonden worden.

Mobiel is steeds belangrijker. De verwachting is dat in 2013 het mobiele internet groter zal worden dan het normale PC internet. Daarom is het voor hotels en restaurants belangrijk dat zij aansluiting houden bij de gasten. De potentiële gast is namelijk mobiel online. Zo pak je je mobieltje om een restaurant in de buurt te zoeken. Of je krijgt een flyer met daarop een QR code die recht geeft op korting.

Wat hebben we voor Ristorante La Brace gedaan?

ristorantelabrace mobiele website

1) Een mobiele website voor ristorantelabrace
3) De website aanmelden bij de mobiele zoekmachines
4) Aanmelden bij alle Sociale Netwerken
5) Opgeven bij diverse vergelijkssite zoals Yelp en TripAdvisory
6) Persberichten en lokale media
7) Opbouwen van inkomende links

(De gewone PC website is niets mee gedaan. Het bleek dat niemand wist wat het wachtwoord was en ook wist niemand meer te achterhalen wie die site ooit gemaakt had. Oude informatie van een sitebouwer bleek niet meer actueel. Dit zal Thea op een later tijdstip alsnog oppakken.)

Mobiele website voor jouw restaurant?

Merk hoe snel een mobiele website laadt, 6 keer sneller dan een standaard website!
En hoe eenvoudig is het voor mobiele gebruikers om belangrijke informatie te vinden.

Net als Herman den Blijker ook een mobiele website? Bestel vandaag nog uw mobiele website of probeer het gratis een maand uit.