Herman den Blijker Herman gaat ver bij PanYPlaya Nerja Spanje

13 november 2011 – In Nederland heeft Herman den Blijker al de nodige hotels en restaurants een duw in de juiste richting gegeven. Voor zijn nieuwe programma gaat hij verder. Herman pakt zijn koffers om horeca-ondernemers te helpen, waar dan ook in Europa.

In de eerste aflevering gaat Herman op bezoek bij mensen van wie het buitenlandavontuur volledig dreigt te mislukken.

 

Hulp voor Sabon de Amor: Pan y Playa

Jeannette en Johan van der Heide vertrokken samen met hun 3 kinderen, Giovanni, Rosa en Jaume naar Spanje om een restaurant te starten in het prachtige strand dorp Nerja.

In 2006 verhuisde ze van Nederland naar Playa Burriana Nerja in Spain om te wonen en te werken onder de zon. Ze opende het restaurant Sabon de Amor waar ze traditionele gerechten serveerde zoals Hollandse Steak en internationale gerechten zoals Indonesische rijst tafel en Thai Curry. Ook de kinderen paste zich snel aan en spreken ondertussen Spaans, Engels en natuurlijk Nederlands.

rtl4-logoHelaas was de klandizie onvoldoende om van te leven. Daarom werd de hulp ingeroepen van Herman Den Blijker. En zo kwam het dat Herman ook ons opbelde.

Jeannette en Johan hadden geen website, waren uiteraard niet te vinden en konden ook voor internet wat hulp gebruiken!

Wat liet Herman nou zien op TV ?

Op TV was een mobiele website te zien. Test het gratis uit: www.siteop.mobi

herman-toont-mobiele-website

3 dagen de tijd

Herman verzon een compleet nieuwe naam: PanYPlaya en riep de hulp in van The Metatags Company om in 3 dagen de tijd om een compleet concept uit de grond te stampen.

Een nieuw type restaurant, nieuwe menu kaart en een hele nieuwe uitstraling. Op basis van de nieuwe huisstijl heeft Metatags een complete website gemaakt in WordPress. Dit is een open-source content management systeem wat ook voor mensen die minder handig zijn met internet goed te gebruiken is. En omdat we ook op de kosten letten bij een makeover: het is open source dus gratis.

Mobile Search

Er is voor PanYPlaya ook ingezet op mobiel zoeken en mobiel gevonden worden. Daarom belde wij op onze beurt weer met SiteOpMobi, specialist in het maken van mobiele websites. Zo hebben zij onder andere de mobiele websites van Herman zelf en van zijn restaurant gemaakt.

Mobiel is steeds belangrijker. De verwachting is dat in 2013 het mobiele internet groter zal worden dan het normale PC internet. Daarom is het voor hotels en restaurants belangrijk dat zij aansluiting houden bij de gasten. De potentiële gast is namelijk mobiel online. Zo pak je je mobieltje om een restaurant in de buurt te zoeken. Of je krijgt een flyer met daarop een QR code die recht geeft op korting. Mobiele website SEO is steeds belangrijker!

Al deze zaken zijn toegepast voor Pan Y Playa en het resultaat mag er zijn:

mobile-pc-screen

1. Een hele nieuwe website
2. Een mobiele website
3. De websites aanmelden bij de zoekmachines
4. Aanmelden bij alle Sociale Netwerken
5. Opgeven bij diverse vergelijkssite zoals Yelp en TripAdvisory
6. Persberichten
7. Opbouwen van inkomende links

Wat is SiteOpMobi ?

panyplayaWist je dat Google je website een hogere ranking geeft als je website echt geschikt is voor het mobiele internet? Tot nu toe zijn mobiele websites in veel gevallen een “uitgeklede” versie van de gewone website. Dat werkt niet lekker. Plaatjes zijn te groot, verkeerde informatie en pagina’s die niet relevant zijn voor mobiele bezoekers.

Kortom, frustratie en slechtere ranking bij de zoekmachines.

Is jouw website eigenlijk wel geschikt voor het mobiele netwerk? Hoe ziet je website eruit op een smartphone of op een tablet?

Ons advies is dan ook om je website duidelijk te splitsen: een normale website geschikt voor desktop browsers en een 2de, mobiele website maken speciaal geschikt is voor mobieltjes en maximaal gebruik maakt van de functies die een mobieltje nu net zo uniek maken!

Net als Herman den Blijker ook een mobiele website?

Bestel vandaag nog je mobiele website of probeer het gratis een maand uit.

 

Bedrijven zonder een normale website en echte mobiele website lopen nu al klanten mis, lopen omzet mis en kunnen dus binnenkort hun deuren sluiten.

Voor Jeannette en Johan van der Heide kwam de redding precies op tijd.

Update 2012: helaas is ondanks alle hulp Pan Y Playa gesloten….