Welke bezoekers gebruiken mobiele apparaten om uw site te bekijken? HowToGoMo en Siteop.mobi

Als je Google Analytics gebruikt kan je eenvoudig zien hoe veel mobiele bezoekers je nu al op je normale website. Dit heet ook wel de “visitors mobile devices” optie.  Je kunt ook aflezen of deze bezoekers zich anders gedragen of andere content bezoeken. In deze blog meer info over de zogenaamde bounce rate. Iemand komt op je site en klikt gelijk weer weg. Dit laatste geeft een indicatie of de website eigenlijk wel leesbaar is op een mobieltje of smartphone.

Ga naar adwords.google.com, klik op Doelgroep – Mobiel – Overzicht en Apparaten. In het overzicht zie je het aantal mobiele bezoekers over de gegeven tijdsperiode. De device of apparaten optie geeft aan met welke type telefoons de website bezocht is. Ook is bij de apparaten optie te zien hoe de bounce percentage per mobiel. Als het bounce percentage hoog is, is de website op dat type mobiel waarschijnlijk niet goed leesbaar.

Klik aan voor vergroting

Als de bounce rate voor uw huidige website hoog is wordt het tijd voor een echte mobiele website.

Mobiele website maken

Ons advies is dan ook om uw website duidelijk te splitsen: een normale website geschikt voor desktop browsers en een 2de, mobiele website maken speciaal geschikt is voor mobieltjes en maximaal gebruik maakt van de functies die een mobieltje nu net zo uniek maken!

 

 

Wij ondersteunen het gebruik van het project SiteOp.mobi 

Volgens het nieuwe howtogomo.com initiatief van Google is SiteOp.mobi als eerste 100% geschikt en scoort 4 uit 4 op de GoMoMeter ( dat is de mobiele website vriendelijkheids-schaal ) van Google. Wij ondersteunen dan ook van harte het project SiteOp.mobi

 

Heeft u al een mobiele website of Mobile Google SEO optimized website? Het mobiele web is er al, blijf niet achter en bestel vandaag uw mobiele website:

 

Of test het nu GRATIS een maand uit:

 

Meer over metatags